MASTI PENTRU FATA - FACUTE IN CASA

MASTILE NATURALE PENTRU UN TEN PERFECT


Cu totii stim ca reclama este mama comertului, astfel ca, mai noi, toate produsele au devenit bio, eco, ori sunt etichetate ca fiind facute in casa.

Nu mai exista masca de fata, care sa nu fie incadrata in una din aceste categorii.

Evident, de cele mai multe ori, nu exista nimic natural in aceste masti pentru ten ce se gasesc in comert.

Nu trebuie sa disperi, noi iti propunem cateva variante de masti naturale pentru ten, pe care le poti incerca acasa. 

Masti de legume pentru o piele radioasa

Daca ai in fata cateva minute pe care vrei sa le umpli avand grija de tine, te poti gandi la o masca pentru ten, din legume. Ridichile pot constitui o materie prima pretioasa, la fel si dovleacul.

Pentru o masca ce are la baza ridichile, cu puternic efect hidratant, ideala pentru sfarsitul de saptamana, ai nevoie de sucul extras din acestea, de albusul unui ou, de iaurt obtinut in casa si de castravete ras. Amesteca-le si lasa pe fata masca timp de 15 minute, dupa care indeparteaza cu apa calduta. Repeta o data pe saptamana, pentru a-ti revitaliza tenul.

Daca preferi dovleacul, trebuie sa stii ca aceasta are si efect exfoliant. In acest caz e bine ca, dupa ce l-ai facut piure, sa-l amesteci cu putin lapte (chiar si de soia) si cu un jumatate de lingurita de miere. Sa nu lasi masca pe chip mai mult de 15 - 20 de minute, conform typeF. Dovleacul ajuta pielea, gratie Vitaminelor A si C continute, dar si zincului.

Masti hidratante facute in casa

Pielea ta nu poate sa astepte pana iei tu salariul si nici tu nu ar trebui sa o faci. Poti sa iti ingrijesti tenul si daca produsele tale obisnuite s-au terminat. Daca frigiderul tau sau camara nu sunt tocmai goale inseamna ca ai la indemana tot ce-ti trebuie pentru niste masti hidratante naturale, cu efecte imediate.

Miere si iaurt Intr-un bol combina o lingurita de iaurt simplu, la temperatura camerei, cu o lingurita de miere usor incalzita. Daca ai pielea uscata, asa cum cel mai adesea se intampla iarna, dubleaza cantitatea de miere. Daca, insa, tenul tau este gras, pastreaza aceste cantitati si adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.

Masca din banana Stiai deja ca banana e buna pentru sanatate, insa ea hraneste si pielea, de la suprafata. Piseaza jumatate din fruct intr-un bol si adauga o lingura de suc de portocale si aceeasi masura de miere. Amesteca si intinde pe fata.

Ovaz si ceapa Daca ai porii incarcati si tenul inca incearca sa se vindece in urma unor iritatii sau chiar a acneei, aceasta e masca cea mai potrivita pentru tine, conform typeF. Poate ca strambi din nas la ideea de a avea ceapa pe fata, insa uneori e nevoie de sacrificii ca sa ai un obraz frumos.

Marunteste o ceapa pana se face piure, folosindu-te de unul dintre elegantele ustensile motorizate de bucatarie, fierbe circa 30 ml de apa si toarn-o peste circa 3 linguri de ovaz. Lasa amestecul de apa si ovaz sa stea circa 5 minute, dupa care adauga peste acesta piureul de ceapa si amesteca. Adauga o lingurita de miere ca sa lege compozitia uneia dintre cele mai sanatoase masti si bucaura-te de rezultate.

Masti naturale pentru un decolteu perfect

Cele mai multe femei au mare grija de tenul lor, asa ca isi pun o multime de masti pe fata, unele din comert, altele din produse naturale, confectionate in casa.

Cu toate acestea, ele uita de o parte a corpului la fel de expusa la soare si intemperii precum fata, si anume decolteul si gatul.

Din aceasta cauza, pielea din aceste zone se lasa, se rideaza, devine lipsita de colagen, de viata si contribuie la un aspect imbatranit si obosit al persoanei respective.

Masca cu miere si banane

Aceasta masca te va ajuta sa iti hidratezi pielea, sa elimini din celulele moarte, iar mierea are si rol antibacterian, ducand la o curatare in profunzime a porilor.

Banana trebuie sa fie zdrobita, amestecata cu mierea apoi si, eventual, niste ulei de masline, dupa care aplicata pe piele. Intrucat procedeul este simplu, dar se lasa cu destul de multa mizerie in jur, este bine sa ai o persoana langa tine care sa-ti aplice masca in timp ce tu stai culcat pe spate.

Ramai asa 20-30 de minute, dupa care clateste cu apa calduta.

Masca cu aur

In saloane exista o masca speciala, cu aur de 24 de karate, care ajuta la stimularea colagenului si a elastinei de pe fata, dar si de pe gat si decolteu.

Pielea se maseaza cu substanta respectiva, in saloanele de specialitate, dupa care se aseaza o folie de plastic peste, pentru maximizarea rezultatelor si pentru ca substantele sa patrunda adanc in piele. Se curata totul dupa 25-35 de minute.

Masca cu rosii

Rosiile au efect detoxifiant asupra pielii, curatand porii in profunzime si alungand radicalii liberi. Pur si simplu taie o rosie in doua si aplic-o pe fata, lasand sucul ei sa actioneze 20-30 de minute.

Masca cu dovleac

Dovleacul este foarte indicat pentru pielea sensibila, pulpa sa fiind foarte usor de asezat pe piele. Las-o sa actioneze 20-30 de minute, mai ales daca pielea ti-a fost arsa de soare sau inasprita de vant. Dupa ce vei clati masca, vei simti o diferenta clara.

Masca cu ou si migdale macinate

La aceasta se poate adauga si miere sau ulei de masline, fiind o masca hidratanta, dar si cu efect de peeling in acelasi timp. Migdalele trebuie sa fie macinate, dar nu praf, astfel incat printr-un usor masaj sa ajute la indepartarea celulelor moarte.

Masti naturale de fata, pe care le faci in doar cateva minute

O femeie este mereu preocupata de tot ceea ce apare nou in materie de produse de frumusete, insa aceste griji ar putea fi alungate daca reprezentantele sexului frumos si-ar indrepta atentia catre mastile facute in casa, si mult mai ieftine.

Pentru a trata pielea uscata poti amesteca ulei de avocado cu ulei de primula. Pune uleiurile intr-un recipient si agita-l foarte bine. Aplica amestecul pe piele si lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care spala cu apa calduta.

Pe de alta parte, pentru tenul uscat trebuie sa incalzesti o lingurita de miere si apoi sa masezi cu grija pielea umeda, te sfatuieste Buzzle. Masajul trebuie sa dureze 10 minute. Lasa sa se usuce si abia apoi spala cu apa calda.

Exfolierea este necesara ingrijirii pielii. Amesteca intr-un blender 1/2 de ceasca de ulei de masline, 1/4 ceasca de nuci decojite, 1/2 ceasca de fulgi de ovaz si o lingura de miere. Foloseste produsul inainte de baie. Lasa-l sa actioneze timp de zece minute si apoi spala cu apa cat mai rece.

O alta masca extrem de eficienta si simplu de realizat este realizata din banane si lapte. Ia o jumatate de banana si paseaz-o, dupa care amestec-o cu putin lapte. Las-o sa actioneze pe piele timp de 15-20 de minute si apoi spala cu apa calda si usuca cu un prosop. Apoi hidrateaza pielea cu crema.

Ai grija de pielea ta cu o masca exfolianta din cafea facuta acasa

Pentru un ten cu acnee, ia doua oua si separa albusul de galbenus. Bate albusurile pana devin spuma si gata masca-minune. Pune albusul pe zona infectata si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spala cu apa calda.

Nicio femeie nu vrea sa aiba riduri, asa ca ia doua papaya necoapte, zdrobeste-le si apoi amesteca-le cu o lingura de ulei de masline si putin lapte. Aplica produsul pe fata, lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute si apoi spala cu apa calda.

Pentru a obtine o lotiune de curatare a tenului amesteca un pahar de iaurt cu suc de rosii si suc de aloe vera.

Cu 1/4 de ceasca de suc de rosii, 1/4 de ceasca de suc de castraveti, 1/4 de ceasca de suc de morcovi, 1/2 de ceasca de ceai de tei, 1/2 de ceasca de ceai de menta si 1/2 de ceasca de suc de lamaie poti face un tonic extraordinar pentru piele.

5-6 capsuni coapte amestecate cu un iaurt mic si cateva picaturi de lamaie reprezinta o masca corectoare extraordinara.

Pentru eliminarea cearcanelor fa o pasta dintr-o lingurita de suc de rosii, un varf de cutit de curcuma, un varf de cutit de faina din naut si cateva picaturi de lamaie.
Mierea actioneaza si ea in profunzime, hranind si curatand celulele, iar oul hidrateaza si hraneste de asemenea.

Sursa: ziare.com

Mastile naturale pentru fata sunt binevenite pentru orice tip de ten si in orice anotimp. Fiind destul de usor de realizat, masca naturala pentru ten este la indemana oricui.

Mastile naturale pentru ten ar trebui sa intre in rutina fiecaruia dintre noi, fiind unul din cele mai la indemana mijloace de a avea un ten frumos, luminos si neted, cat mai mult timp.

Ai grija de tine!

1001%20Cosmetice