MASCA DE FATA CU LACTATE

Masca de fata facuta in casa, pe baza de lactate


Produsele cosmetice sunt in general un amalgam de chimicale, adunate la un loc, colorate si inmiresmate, in functie de pret, obraz si mai ales intelgenta fiecareia dintre noi de a da banii pe "ceva". Am denumit aceste cosmetice prin "ceva" pentru a exprima politicos notiunea de cosmetice de pe piata romaneasca.

Din pacate, nu numai in privinta cosmeticelor suntem mai putin privilegiati decat ale natii si popoare. La noi se gasesc cele mai proaste produse de ingrijire corporala, la noi se gaseste cea mai proasta cafea, tigari si tot ce se fabrica sub licenta sau se manufactueaza pe drumul pe mare, spre noi, adica pe vapor, ca sa fim mai populari in limbaj.

Nici cosmeticele n-au scapat de aceasta forma de, sa zicem, proasta parere fata de gusturile romanilor. Si la cosmetice suntem bataia de joc a comerciantilor, asa cum suntem si la alte produse, in special cele de ingrijire corporala.

Oricum, ideea este ca daca aveti posibilitatea sa va faceti singuri o parte din produsele cosmetice si sa va improvizati diverse formule care sa aiba la baza produsele naturale, este foarte bine. Veti observa imbunatatiri semnificative asupra sanatatii dumneavoastra, de la ten (care este pana la urma oglinda internului), pana la unghii, par, etc.

Va propun sa ne aplecam astati asupra mastilor pe baza de lactate. De principiu, orice combinatie cu lactate poate fi utila pentru ten. Este bine de stiut ca laptele, iaurtul si branza dulce pot fi ingrediente bune pentru orice masca de ten. Avand in vedere ca aceste produse sunt nelipsite din frigiderul nostru, putem spune ca avem oricand la indemana posibilitatea de a realiza o masca de ten sanatoasa, pe baza acestor produse lactate.

Iata cateva combinatii pentru realizarea unei masti de ten:


1. Masca de fata cu iaurt/branza dulce si banane

Masca de fata cu iaurt (branza dulce) si banane este atat de buna, incat iti vine sa o mananci. Este ideala pentru tenul uscat si cel normal. Ai nevoie de: 1/2 banana pasata bine de tot 1 lingura iaurt simplu (branza de vaci) 1 lingurita miere (optional)
Amesteca ingredientele intr-un bol si aplica mascuta pe fata curata cu ajutorul unei pensule curate de machiaj. Lasa mascuta sa actioneze 15 minute, apoi clateste-o. Masca se foloseste o data pe saptamana.

2. Masca de fata cu capsuni, migdale si iaurt

Aceasta masca este ideala pentru pielea lipsita de stralucire. Ai nevoie de: 3-4 capsuni 1 lingura migdale macinate 2 linguri iaurt
Paseaza capsunile, adauga migdalele, apoi iaurtul. Amesteca bine totul si aplica masca pe ten. Dupa 15 minute, clateste-o si gata, tenul tau va fi luminos, proaspat, catifelat, curat su intinerit.

3. Masca de fata cu branza de vaci si ou

Fa-ti aceasta masca minunata, pentru ca tenul tau sa radieze de frumusete si sanatate. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri branza de vaci 1 lingura iaurt 1 lingurita ulei de masline 1 galbenus de ou
Amesteca bine ingredientele si aplica masca pe ten, apoi indeparteaz-o dupa 20-25 de minute.

4. Masca de fata cu lapte si miere

Masca de fata cu lapte si miere iti curata tenul in profunzime si il intinereste pe loc. Pentru aceasta masca ai nevoie de: 2 lingurite miere 6 linguri lapte
Aplica masca pe fata cu ajutorul unei pensule curate de machiaj. Indeparteaz-o dupa 20 de minute cu apa calduta. Trebuie sa stii ca in loc de miere poti folosi banana, capsuni sau migdale macinate.

5. Masca de fata cu lapte si fulgi de ovaz

Daca ai un ten lipsit de stralucire, obosit, ticsit cu impuritati, iti recomandam o masca minunata pe baza de lapte si fulgi de ovaz. Pentru a prepara masca, ai nevoie de: 1 ceasca lapte 2 linguri fulgi de ovaz
Amesteca ingredientele bine si aplica-ti mascuta pe tenul curat. Dupa 10-15 minute, o poti clati cu apa calduta. Daca vrei, poti inlocui laptele cu iaurt.

Pe langa aceste masti de ten, combinatiile cu lactate pot fi improvizate oricand si oricum.
De exemplu, un amestec de iaurt cu fructele de sezon (capsuni, cirese, caise), se poate transforma intr-o masca pentru ten, sanatoasa si revigoranta.

Puteti sa va lasati si imaginatia sa produca. Nu aveti ce sa gresiti la combinatiile cu lactate, pentru mastile de ten. Doar daca nu va transformati peste noapte in chimisti, caz in care, e mai bine sa va limitati la combinatii simple de lactate si fructe, pentru realizarea unei masti de ten folositoare.

Ai grija de tine!

1001%20Cosmetice