MASCA DE FATA CU PEPENE

Masca de fata revigoranta cu pepene rosu


Suntem in plin sezon al fructelor: capsuni, cirese, caise si mai nou minunatul pepene rosu. Sursa deosebita de hidratare, pepenele rosu confera pielii noastre catifelare si revitalizeaza tenul intr-un mod rapid.

Pe langa hidratarea pe care pepene rosu o are asupra pielii, el poate vindeca iritatiile de vara, cauzate de soare, transpiratie, praf, machiaj. Masca de fata pe baza de pepene rosu este un adevarat rasfat pentru ten.

Pepenele rosu este, cu siguranta, unul dintre cele mai bune alimente pentru infrumusetare. Este bogat in apa, betacaroten, antioxidanti, fibre, vitaminele A, B6 si C, potasiu, fier, calciu etc. Semintele contin seleniu, acizii grasi esentiali omega-6 si omega -9, zinc si vitamina C. Toate aceste elemente sunt foarte bune pentru piele, deoarece combat actiunea radicalilor liberi si procesul de imbatranire a organismului. Iata cateva retete de infrumusetare cu pepene, pentru rezultatele pe care le doriti.

Pentru un efect de tonifiere a tenului, folositi urmatoarea masca, pe baza de pepene rosu:

Zdrobiti pepenele rosu, pentru a obtine doua-trei linguri de suc. Adaugati o lingura de alcool (50-60%), doua linguri iaurt gras si o lingura de tarate de grau. Dupa ce ati amestecat ingredientele, puneti amestecul rezultat la frigider si asteptati sa se raceasca bine. Aplicati cu o carpa de bumbac si lasati sa actioneze doua minute. Clatiti cu apa curata.

Masca de fata cu pepene si avocado pentru piele uscata

Aveti nevoie de jumatate de fruct de avocado, o cana de cubulete de pepene rosu, o lingura de miere naturala, sucul de la o jumatate de portocala si jumatate de lingurita de ulei de musetel. Incalziti mierea, curatati fructul de avocado si taiati-l in bucatele. Puneti toate ingredientele in mixer si amestecati-le pana cand obtineti o pasta fina si cremoasa. Intindeti pe fata si pe gat cu degetele, in afara de zona ochilor. Relaxati-va si asteptati aproximativ o jumatate de ora. Spalati bine, alternand apa rece si apa calda. Tamponati pielea cu un prosop curat.

Pepenele rosu poate fi folosit si in alte combinatii cu ingrediente grase, pentru a hrani pielea, in special pielea uscata, tenul imbatranit. In acest sens, pepenele rosu este o buna sursa de revigorare si revitalizare, in special dupa o noapte pierduta.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice