MASTI DE FATA CU FRUCTE DE SEZON

MASTI COSMETICE CU FRUCTE DE VARA


Fructele care se gasesc acum pe tarabe, ciresele si capsunile sunt deosebite pentru ten, mastile cosmetice ce au la baza aceste fructe ar trebui sa fie la indemana oricui in aceasta perioada.

Ciresele sunt o sursa buna de vitamine si minerale iar folosite in masca pentru fata, fac adevarate miracole tenului. Ciresele revigoreaza tenul si-i readuce stralucirea pierduta. Masca de cirese se aplica pe tenul curat, de doua ori pe saptamana, seara.

Masca obtinuta din pulpa de cirese, preparata acasa, prin zdrobirea cireselor, este una revigoranta pentru tenul sensibil, obosit, imbatranit, tern.

Ciresele sunt o sursa bogata de vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P) si minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf, zinc, cupru, mangan) pentru corpul nostru.

Masca se aplica cu grija pe fata, evitand zona ochilor si a buzelor, se lasa sa actioneze 15 minute, timp in care stam intinse. Dupa scurgerea timpului, se spala fata cu apa minerala.

Aceasta masca se va folosii de doua ori pe saptamana pana cand vremea cireselor trece. Dupa care vom alege un alt fruct de sezon, evitati strugurii rosii, deoarece coloreaza pielea in rosu.

Masti cosmetice pe baza de fructe

Mastile cosmetice preparate in casa au un efect benefic asupra pielii, mai ales daca au ingrediente naturale si proaspete. Se aplica simplu pe fata si se lasa sa actioneze cateva minute. Pentru ca este vara si avem la dispozitie fructe cu proprietati excelente pentru piele, va propunem cateva masti foarte usor de realizat si, in plus, economice.

Ciresele improspateaza tenul uscat si obosit
Ciresele nu sunt doar fructe gustoase, ci au si proprietati cosmetice. O masca din cirese este ideala pentru atenuarea problemelor tenului uscat. Luati o mana de cirese, curatate de samburi, si puneti-le intr-un blender sau mixer. Amestecati pana obtineti o pasta omogena, pe care o intindeti pe fata si decolteu. Lasati sa actioneze 20 de minute, iar apoi clatiti cu apa minerala. Repetati de doua ori pe saptamana si veti observa rezultate spectaculoase.

Capsunile calmeaza iritatiile
Striviti cateva capsuni si amestecati-le cu smantana proaspata. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 15-20 de minute. La final clatiti cu apa calduta. Aceasta masca are capacitatea de a calma iritatiile, de a tonifia tenul si de a inchide porii mariti.

Piersici pentru catifelare
Luati o piersica mare, bine coapta, pasati-o si amestecati-o cu un galbenus de ou. Mixati bine ingredientele, pana obtineti o consistenta omogena. Aplicati pe fata, lasati 20 de minute si clatiti cu apa calduta. Sucul de piersici inchide porii, iar vitaminele din fructe hranesc tenul si ii confera luminozitate. Este o masca recomandata pentru tenul gras si mixt.

Zmeura tonifiaza
Pentru tenul gras preparati o masca din doua linguri cu zmeura, trei-patru linguri cu capsuni zdrobite si o lingura cu iaurt. Amestecati bine, pana obtineti o pasta groasa. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 15 minute. Acest tratament, folosit de doua ori pe saptamana, reda elasticitatea pielii si reduce aspectul uleios al tenului.

Caise antiimbatranire
Caisele sunt bogate in vitamina A. Sunt tonice si hidratante pentru piele si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Se iau patru-cinci caise bine coapte, se descojesc, li se scot samburii, iar pulpa se paseaza. Se amesteca bine cu o lingura cu smantana proaspata, si crema obtinuta se aplica pe fata si pe gat. Dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice