CREME DE FATA

Ce trebuie sa stim despre cremele de fata

Ce ingrediente trebuie sa aiba o crema de fata pentru a-ti asigura un ten impecabil? Cum alegi crema de fata potrivita?

In primul rand, crema de fata trebuie sa fie utilizata zilnic. In al doilea rand, nu trebuie sa te astepti ca o crema de fata o sa faca minuni de la prima utilizare. Trebuie sa-ti devina o rutina utlizarea zilnica a cremei de fata. Astfel poti obtine un ten hidratat, luminos si ingrijit.

Indiferent de crema folosita, crema de fata trebuie sa aiba un factor de protectie solara; acesta trebuie ales in functie de tipul de ten. Cu cat ai tenul mai deschis, cu atat factorul de protectie trebuie sa fie mai mare. Expunerea indelungata la soare poate imbatrani tenul si poate creste riscul de cancer de piele.

Ingredientele unei creme de ten trebuie sa cuprinda antioxidanti, ca de exemplu, vitamina C, trebuie sa contina coenzima Q10 ce ajuta la regenerarea celulara stimuland producerea de colagen. Vitamina A este de asemenea un alt ingredient cheie al cremelor de fata ce ajuta la regenerarea celulara.

Trebuie sa eviti cremele de fata cu continut de uleiuri minerare. Uleiurile obtinute din petrol determina imbatranirea prematura a tenului.

Nu trebuie sa alegi cremele de fata dupa miros. Daca o crema de fata nu miroase deloc este cu atat mai bine pentru ten. Parfumul nu are ce sa caute intr-o crema de fata; crema de fata trebuie sa hidrateze si sa revigoreze tenul, nu sa-l faca sa miroasa ca o gradina de flori. Parfumurile din cremele de fata pot determina aparitia dermatitei.

Iata cateva creme de fata bune pentru ten:

Crema de fata, de zi si de noapte, cu vitamina C, Revlon Absolutes.


Gama Absolutes cu Vitamina C contine o formula unica, cu o tripla actiune cu capsule de Vitamina C, care mareste nivelul de refacere a pielii, iar tenul isi va recapata sanatatea si stralucirea.

Rosa Mosqueta Anti Rid Crema de Fata efect Lifting - 50ml


Babaria Rosa Mosqueta crema anti rid cu efect de strangere unic este proiectat pentru a fi utilizat de doua ori pe zi. Aceasta crema hidratanta remarcabil cu ulei de mosc Rose ajuta la restabilirea si imbunatatirea calitatii a tesutului pielii. Aceasta crema hidratanta de zi cu zi, care este bogat in acizii grasi Omega 3,6 si 9 acizi grasi esentiali ajuta la reducerea aspectul liniilor si a ridurilor si sa consolideze rezistenta pielii la mediu. Pe scurt, arata mai tanara, mai mult. Mosc ulei de trandafir este recomandat pentru pielea obosita si fara viata, restabilirea elasticitatii optima si prospetimea zi dupa zi. Sale componente poliimida-1 ofera un efect imediat de intindere, care produc un efect de ridicare fata dorit. Utilizat in mod regulat, se consolideaza tesuturi, cutele buna si elimina semnele exterioare ale imbatranirii, oferindu-compactitatea pielii fetei si fermitate. Cercetarile au aratat Rosa Mosqueta sa aiba rezultate remarcabile atunci cand sunt aplicate la soare pielii deteriorate si liniile de expresie, precum acnee si cicatrici vechi.

 • Datorita uleiurilor revitalizarea activitatii pe fibroblasti, colagen si elastina celulele care produc, pielea imbunatateste fermitatea si elasticitatea. Pastrarea firmei piele si tineri care isi cauta.
• Bogat in omega 3, 6 si 9 acizi grasi esentiali, care au apa, pastrand proprietatile, crescand astfel hidratarea piei.
• hraneste, protejeaza si regenereaza.
• Potrivit pentru toate tipurile de ten.
• Utilizati doua ori pe zi pentru rezultate maxime pe pielea curata

Crema de fata antirid - Overclass & Floreal

Descriere: Crema de fata antirid
Crema de fata antirid, usoara, cremoasa, patrunde rapid si are efect vizibil. Hidrateaza, decontracteaza in detaliu ridurile de expresie.
Ingrediente active : unt de Shea, manitol, Uleiul de masline, extract de Aloe Vera, elastin, Tri-peptida.

Ai grija de tine!

MASCA DE FATA CU PEPENE

Masca de fata revigoranta cu pepene rosu


Suntem in plin sezon al fructelor: capsuni, cirese, caise si mai nou minunatul pepene rosu. Sursa deosebita de hidratare, pepenele rosu confera pielii noastre catifelare si revitalizeaza tenul intr-un mod rapid.

Pe langa hidratarea pe care pepene rosu o are asupra pielii, el poate vindeca iritatiile de vara, cauzate de soare, transpiratie, praf, machiaj. Masca de fata pe baza de pepene rosu este un adevarat rasfat pentru ten.

Pepenele rosu este, cu siguranta, unul dintre cele mai bune alimente pentru infrumusetare. Este bogat in apa, betacaroten, antioxidanti, fibre, vitaminele A, B6 si C, potasiu, fier, calciu etc. Semintele contin seleniu, acizii grasi esentiali omega-6 si omega -9, zinc si vitamina C. Toate aceste elemente sunt foarte bune pentru piele, deoarece combat actiunea radicalilor liberi si procesul de imbatranire a organismului. Iata cateva retete de infrumusetare cu pepene, pentru rezultatele pe care le doriti.

Pentru un efect de tonifiere a tenului, folositi urmatoarea masca, pe baza de pepene rosu:

Zdrobiti pepenele rosu, pentru a obtine doua-trei linguri de suc. Adaugati o lingura de alcool (50-60%), doua linguri iaurt gras si o lingura de tarate de grau. Dupa ce ati amestecat ingredientele, puneti amestecul rezultat la frigider si asteptati sa se raceasca bine. Aplicati cu o carpa de bumbac si lasati sa actioneze doua minute. Clatiti cu apa curata.

Masca de fata cu pepene si avocado pentru piele uscata

Aveti nevoie de jumatate de fruct de avocado, o cana de cubulete de pepene rosu, o lingura de miere naturala, sucul de la o jumatate de portocala si jumatate de lingurita de ulei de musetel. Incalziti mierea, curatati fructul de avocado si taiati-l in bucatele. Puneti toate ingredientele in mixer si amestecati-le pana cand obtineti o pasta fina si cremoasa. Intindeti pe fata si pe gat cu degetele, in afara de zona ochilor. Relaxati-va si asteptati aproximativ o jumatate de ora. Spalati bine, alternand apa rece si apa calda. Tamponati pielea cu un prosop curat.

Pepenele rosu poate fi folosit si in alte combinatii cu ingrediente grase, pentru a hrani pielea, in special pielea uscata, tenul imbatranit. In acest sens, pepenele rosu este o buna sursa de revigorare si revitalizare, in special dupa o noapte pierduta.

Ai grija de tine!

COSMETICELE PELL AMAR

Linia cosmetica Pell Amar


Cosmeticele Pell Amar sunt produse naturale romanesti cu extract pur de namol pentru o piele de invidiat. In ultima perioada tot mai multe persoane acorda o atentie mai mare tipului de produse cosmetice folosite si mai ales ingredientelor din componenta acestora.

Daca esti in cautarea unor cosmetice naturale cu ingrediente benefice, iti recomandam gama de produse Pell Amar.

Biocosmeticele Pell Amar valorifica superior una din bogatiile naturale ale Romaniei si anume extractul Pell Amar

Avand ca principiu activ extractul atomizat Pell-Amar in concentratii diferite, in functie de scopul aplicarii.


Gama de cosmetice terapeutice Pell-Amar
Sediu: Sat Băile, nr. 8-9, Comuna Balta Albă, Judeţul Buzău
Telefon: 0760293468; 0372775728
Fax: 0337815286
Email: magazin@pellamar.com; office@pellamar.com

Stefan Ionescu-Calinesti: "Produsele Pell Amar reprezinta o conceptie originala romaneasca de valorificare a proprietatilor terapeutice ale namolului sapropelic. Aceste zacaminte naturale contin substante organice si anorganice, rezultate prin procese de fermentare anaeroba ce au loc continuu pe fundul lacurilor sarate din Campia Baraganului."


Pentru achizitonarea acestor produse cosmetice din gama Pell-Amar, vizitati site-ul Pell-Amar.

Ai grija de tine!

MASCA DE FATA CU LACTATE

Masca de fata facuta in casa, pe baza de lactate


Produsele cosmetice sunt in general un amalgam de chimicale, adunate la un loc, colorate si inmiresmate, in functie de pret, obraz si mai ales intelgenta fiecareia dintre noi de a da banii pe "ceva". Am denumit aceste cosmetice prin "ceva" pentru a exprima politicos notiunea de cosmetice de pe piata romaneasca.

Din pacate, nu numai in privinta cosmeticelor suntem mai putin privilegiati decat ale natii si popoare. La noi se gasesc cele mai proaste produse de ingrijire corporala, la noi se gaseste cea mai proasta cafea, tigari si tot ce se fabrica sub licenta sau se manufactueaza pe drumul pe mare, spre noi, adica pe vapor, ca sa fim mai populari in limbaj.

Nici cosmeticele n-au scapat de aceasta forma de, sa zicem, proasta parere fata de gusturile romanilor. Si la cosmetice suntem bataia de joc a comerciantilor, asa cum suntem si la alte produse, in special cele de ingrijire corporala.

Oricum, ideea este ca daca aveti posibilitatea sa va faceti singuri o parte din produsele cosmetice si sa va improvizati diverse formule care sa aiba la baza produsele naturale, este foarte bine. Veti observa imbunatatiri semnificative asupra sanatatii dumneavoastra, de la ten (care este pana la urma oglinda internului), pana la unghii, par, etc.

Va propun sa ne aplecam astati asupra mastilor pe baza de lactate. De principiu, orice combinatie cu lactate poate fi utila pentru ten. Este bine de stiut ca laptele, iaurtul si branza dulce pot fi ingrediente bune pentru orice masca de ten. Avand in vedere ca aceste produse sunt nelipsite din frigiderul nostru, putem spune ca avem oricand la indemana posibilitatea de a realiza o masca de ten sanatoasa, pe baza acestor produse lactate.

Iata cateva combinatii pentru realizarea unei masti de ten:


1. Masca de fata cu iaurt/branza dulce si banane

Masca de fata cu iaurt (branza dulce) si banane este atat de buna, incat iti vine sa o mananci. Este ideala pentru tenul uscat si cel normal. Ai nevoie de: 1/2 banana pasata bine de tot 1 lingura iaurt simplu (branza de vaci) 1 lingurita miere (optional)
Amesteca ingredientele intr-un bol si aplica mascuta pe fata curata cu ajutorul unei pensule curate de machiaj. Lasa mascuta sa actioneze 15 minute, apoi clateste-o. Masca se foloseste o data pe saptamana.

2. Masca de fata cu capsuni, migdale si iaurt

Aceasta masca este ideala pentru pielea lipsita de stralucire. Ai nevoie de: 3-4 capsuni 1 lingura migdale macinate 2 linguri iaurt
Paseaza capsunile, adauga migdalele, apoi iaurtul. Amesteca bine totul si aplica masca pe ten. Dupa 15 minute, clateste-o si gata, tenul tau va fi luminos, proaspat, catifelat, curat su intinerit.

3. Masca de fata cu branza de vaci si ou

Fa-ti aceasta masca minunata, pentru ca tenul tau sa radieze de frumusete si sanatate. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri branza de vaci 1 lingura iaurt 1 lingurita ulei de masline 1 galbenus de ou
Amesteca bine ingredientele si aplica masca pe ten, apoi indeparteaz-o dupa 20-25 de minute.

4. Masca de fata cu lapte si miere

Masca de fata cu lapte si miere iti curata tenul in profunzime si il intinereste pe loc. Pentru aceasta masca ai nevoie de: 2 lingurite miere 6 linguri lapte
Aplica masca pe fata cu ajutorul unei pensule curate de machiaj. Indeparteaz-o dupa 20 de minute cu apa calduta. Trebuie sa stii ca in loc de miere poti folosi banana, capsuni sau migdale macinate.

5. Masca de fata cu lapte si fulgi de ovaz

Daca ai un ten lipsit de stralucire, obosit, ticsit cu impuritati, iti recomandam o masca minunata pe baza de lapte si fulgi de ovaz. Pentru a prepara masca, ai nevoie de: 1 ceasca lapte 2 linguri fulgi de ovaz
Amesteca ingredientele bine si aplica-ti mascuta pe tenul curat. Dupa 10-15 minute, o poti clati cu apa calduta. Daca vrei, poti inlocui laptele cu iaurt.

Pe langa aceste masti de ten, combinatiile cu lactate pot fi improvizate oricand si oricum.
De exemplu, un amestec de iaurt cu fructele de sezon (capsuni, cirese, caise), se poate transforma intr-o masca pentru ten, sanatoasa si revigoranta.

Puteti sa va lasati si imaginatia sa produca. Nu aveti ce sa gresiti la combinatiile cu lactate, pentru mastile de ten. Doar daca nu va transformati peste noapte in chimisti, caz in care, e mai bine sa va limitati la combinatii simple de lactate si fructe, pentru realizarea unei masti de ten folositoare.

Ai grija de tine!

VECHIMEA COSMETICELOR

Cat de des ne schimbam cosmeticele?


Este o intrebare importanta in contextul actual, cand lumea in general nu mai are timp de nimic, e tot timpul pe fuga, sculat, baut o cafea, un machiaj rapid, serviciu, acasa, tv, etc.

Daca mai punem la socoteala si perioada de criza, aceasta intrebare banala "cat de des ne schimbam cosmeticele?" devine una chiar deranjanta. Nu ca n-am sti! Nu spun ca toata lumea stie ca nu e bine sa foloseasca cosmetice vechi, cosmetice ce si-au depasit termenele de garantie; spun doar ca, mare parte dintre doamne cunoscu faptul ca nu e bine sa foloseasca cosmetice vechi.

Cosmeticele vechi, iesite din garantie pot produce tot felul de probleme, mai ales de sanatate; de la iritatii usoare la tot felul de alergii si intoxicatii.

Pe langa aceasta "uitare", pentru ca se intampla sa uitam cand ne-am cumparat respectivele cosmetice, mai intervine si achizitionarea cosmeticelor deja iesite din garantie.

De multe ori suntem incantate de preturi mici, accesibile pentru orice buzunar, pentru tot felul de cosmetice, vandute in locuri necorespunzatoare, ca sa ne exprimam frumos, trebuie sa fim atente la ce cumparam, pentru ca e in joc sanatatea noastra.

Asigurati-va ca nu cumparati cosmetice de la vanzatori ambulanti sau de pe site-uri dubioase. Cosmeticele sunt produse ce trebuie verificate cu atentie, in special la termenul de garantie.

Nu va lasati atrase de cosmeticele ieftine! Cumparati ieftin si o sa va tratati scump!

Chiar daca sunt de uz extern, cosmeticele vechi, iesite din garantie va pot dauna grav saantatii.

Ai grija de tine!

MASCA DE TEN CU TARATE DE GREU

MASTI NATURALE - MASCA DE TEN CU TARATE DE GREU

Afla cum poti sa ai un ten sanatos si luminos cu taratele de greu

Unul din leacurile vechi, folosit de femei pentru a avea un ten frumos, curat si luminos sunt mastile ce au la baza taratele de greu.

Taratele de grau au efecte deosebite asupra tenului:

- contribuie la exfoliere
- indeparteaza excesul de grasime
- elimina punctele negre

Printre efectele miraculoase ale taratelor de greu se mai numara si combaterea celulitei cu gomajul ce are in compozitie taratele greu. De asemenea, baile cu tarate de grau, mentin talpile picioarelor frumoase.

Iata cateva din efectele taratelor de greu si intrebuintarile acestui ingredient, aparent banal.

In privinta mastilor de ten, va propun urmatoarele combinatii cu tarate de grau, pentru diverse tipuri de ten:

1. Masca pentru tenul seboreic. In cazul unui ten seboreic si imbacsit, gomajul sau curatarea obrazului se poate face cu o faina cosmetica preparata din urmatorul amestec: 100 g tarite de grau cernute, o lingura amidon de porumb, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, putin borax.

2. Masca pentru tenul seboreic si patat. Tot pentru tenului seboreic se poate prepara o masca obtinuta dintr-o lingura faina de orez, o lingura amidon din porumb si suc proaspat de rosii. Se amesteca toate pana la obtinerea unei paste. Se intinde pe fata si se mentine 15-20 minute, dupa care se spala obrazul cu apa calduta.

3. Masca pentru ten gras si cu porii dilatati este realizata dintr-o lingura de tarate de grau, o lingura de suc de fragi, un albus de ou proaspat batut spuma. Dupa amestecare, cand s-a obtinut o pasta, se aplica pe fata, mentinand-o 15-20 minute. Apoi se clateste fata cu apa calduta.

4. Masca pentru un ten plat formata din o lingura de tarate de grau, o bucatica cat o jumatate de nuca de drojdie de bere si zeama de lamaie face minuni. Se amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste de consistenta unei smantani. Aceasta de intinde pe obraz si se mentine 10-15 minute, spaland apoi fata cu apa de izvor calduta. Aceasta este o masca foarte buna pentru femeile cu tenul patat.

5. Masca contra pistruilor. Cerealele sunt ingrediente necesare in mastile cosmetice contra pistruilor. O lingura faina de secara, o lingurita tarate de orz si suc de patrunjel se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta se aplica pe fata si se mentine 15 minute, clatindu-se apoi obrazul cu apa rece.

6. Masca pentru curatirea tenului. Pentru a curati, tonifia si albi pielea mainilor si chiar a picioarelor se pot freca acestea cu malai, tarate de grau sau gris umezit in infuzie de menta sau in infuzie de salvie. Apoi mainile se pot spala cu un amestec din apa cu amidon din porumb si clati la sfarsit cu apa de izvor. Prin acest procedeu pielea mainilor isi mentine sanatatea si frumusetea.

7. Masca pentru ten congestionat si obosit: 2 linguri amidon din porumb, o lingura smantana, infuzie de musetel. Se amesteca pana la formarea unei paste de consistenta smantanii, care se aplica pe fata si se mentine 15 minute. Fata se spala apoi cu infuzie de musetel.

8. Masca pentru tenul uscat. Masca pentru ten uscat si lipsit de prospetime o lingura amidon din porumb, o lingura lapte proaspat, un galbenus de ou proaspat. Aceasta masca se mentine pe fata 15-20 minute, dupa care se spala obrazul cu lapte sau infuzie de musetel.


Ai grija de tine!

MASCA DE FATA CU CAISE

MASCA DE CAISE PENTRU TONIFIEREA TENULUI

Este anotimpul fructelor proaspete si anul asta, pietele abunda de capsuni, cirese, caise chiar si visinele au aparut.

Dintre toate aceste fructe de sezon, minunatele caise sunt pe placul multora dintre dumneavoastra. Fiind niste fructe mai putin alergice, spre deosebire de capsuni, de exemplu, caisele sunt consumate pe indestulate si sub diverse forme.

Va propun astazi sa vedem si o alta latura a caiselor.

Caisele sunt fructe delicioase, bogate in vitamine si oligoelemente. Fie in stare uscata, fie in stare proaspata, caisele pot fi leacuri eficiente pentru sanatatea noastra.

In privinta utlizarii caiselor in scopul tonifierii tenului, va propun o masca de fata:

- se strivesc 2-3 caise proaspete si se intind pe fata, ca atare; lasam pentru 10 minute;

- stergem fata cu un servetel apoi aplicam un al doilea strat din struguri verzi, zdrobiti si lasam tot 10 minute;

- inlaturam pasta de struguri cu un alt servetel, apoi clatim fata cu apa fiarta si racita, in care adaugam putina zeama de lamaie (o lingurita de zeama de lamaie la 250 ml apa).

Masca de caise de asplica o data la doua saptamani, pentru a obtine o curatare in profunzime a tenului si tonifierea acestuia.

O alta masca cu caise:

- luam trei caise proaspete si le amestecam cu doua linguri de smantana; a,estecul obtinut il aplicam pe piele; lasam 5-10 minute, apoi spalam fata cu infuzie de ceai verde.

Aceasta masca cu caise este foarte buna pentru tonifierea tenului si pe langa aceasta tonifiere, masca cu caise preparata cu smantana poate fi foarte buna in cazuri de arsuri, datorate expunerii indelungate la soare. 

Efectele mastii cu caise sunt evidente, cu atat mai mult cu cat folositi fructe proaspete si cu atat mai mult sa fie organice.

Ai grija de tine!

TRATAMENT ANTICELULITIC

CUM SCAP DE CELULITA? CUM ATENUEZ CELULITA?

Va intrebati daca exista vreo posibilitate de atenuare a celulitei? Da. Exista. Si va pot spune ca cel pe care-l stiu eu si functioneaza.

Nu va mai tin in tensiune, pentru a scapa de celulita trebuie sa faceti rost de uleiuri de corp, ce au in compozitie ardei iute.

Uleiurile anticelulitice reprezinta solutia de a scapa de aspectul de coaja de portocala si de a invinge celulita. Cea mai eficienta metoda de a indeparta celulita este masajul zilnic anticelulitic, urmat de tratamentul cu uleiuri anticelulitice, pe baza de ardei iute (paprika).

Combinatie de uleiuri anticelulitice recunoscute ca fiind adevarate comori in a trata si a tine departe aspectul neplacut al pielii corpului datorat celulitei.

Pentru tratamentul anticelulitic cu rezultate vizibile intr-un timp scurt trebuie sa utilizati si creme anticelulitice, sa renuntati la viata sedentara, sa va axati pe exercitii fizice si nu in ultimul rand, sa folositi cat mai des uleiurile anticelulitice pe baza de ardei iute.

Regimul alimentat este de asemenea esential ca actiune la nivelul pielii, ce poate influenta profund nivelul dermei, unde celulita isi face loc. 

Detoxifierea organismului este, asadar, un bun punct de plecare pentru cele care doresc sa remedieze aspectul neplacut al pielii din interior, catre exterior. Desigur, ceaiurile pentru slabit si consumului unei cantiati mari de apa zilnic este fundamental in acest sens.

Precum am mentionat anterior, cele mai bune remedii anticelulitice sunt cele locale, naturiste. Aplicand zilnic, prin miscari circulare o concentratie adecvata de uleiuri esentiale pe baza de ardei iute putem imbunatati calitatea pielii si a tesuturilor cutanate, grabind refacerea acestora si scurtand timpul petrecut incercand sa eliminam celulita.

Folosite atat in baie, cat si pentru un masaj anticelulitic, cateva picaturi din uleiuri anticelulitice vor face minuni in special in urma unei proceduri de exfoliere a corpului, recomandata pentru a mari absorbtia uleiurilor in piele.

Dupa cum am amintit, uleiurile ce au la baza ardeiul iute sunt cele mai eficiente in lupta impotriva celulitei. Aceste uleiuri sunt produse ce se gasesc pe piata romaneasca sunt produse in marea lor majoritate in Ungaria, tara cunoscuta de altfel ca patria ardeiului iute.

Daca o sa cititi lista ingredientelor cremelor anticelulitice, o sa observati ca majoritatea lotiunilor minune, a cremelor anticelulitice, a uleiurilor anticelulite au la baza ardeiul iute. Dupa aplicare, ele dau adesea senzatia de mancarime si usturime, dar acesta este doar semn ca-si fac efectul.

Cum preparam acasa uleiul anticelulitic pe baza de ardei iute?

Uleiul de ardei iute


Se pune intr-un borcan un pahar de ulei de masline si un sfert de pahar de ardei iute tocat foarte fin. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza si se trage intr-o sticla inchisa la culoare. Uleiul astfel obtinut se foloseste ca solutie de masaj contra celulitei. Atenie insa, nu trebuie aplicat in fiecare zi, pentru ca efectului foarte puternic poate provoca iritatii. Daca doresti sa continui masajul anticelulitic in fiecare zi, atunci in zilele de pauza foloseste alte uleiuri mai slabe. Pentru a produce efecte, masajul anticelulitic trebuie sa fie efectuat cu ajutorul unor manevre mai puternice, fara a invineti pielea. Cu rezultate optime, masajul anticelulitic este facut dimineata, de obicei, cand muschii sunt relaxati.

Uleiul ce are la baza ardeiul iute (Paprika, pentru cunoscatori) este ideal pentru a scapa de celulita.

Pe piata din Romania, se gasesc o serie de produse, uleiuri pe baza de ardei iute - paprika. Eu va recomand produsele unguresti. Dupa parerea mea, cred ca sunt mai cinstite in privinta compozitie, in sensul ca contin cu adevarat ardei iute (paprika).

Ai grija de tine!

LAPTISORUL DE MATCA

EFECTELE LAPTISORULUI DE MATCA


Laptisorul de matca este o subtanta generata in glandele salivare ale albinelor lucratoare. Laptisorul de matca este de fapt sursa de hranire pentru regina, fiind un produs ce ii da energie si-i sporeste capacitatea de reproducere.

Laptisorul de matca este o substanta bogata in vitamine si oligoelemente, ce stimuleaza producerea de globule rosuu, avand o puternica actiune antibiotica, in spciela in domeniul dermatologic si asupra sistemului circulator. Printre beneficiile laptisorului de matca se numara: infertilitatea, lipsa poftei de mancare, astm si nu in ultimul rand beneficiile aduse tenului, laptisorul de matca fiind frecvent utilizat in tratamentele cosmetice.

Laptisorul de matca este considerat de cercetatorii in domeniul cosmeticii naturiste ca fiind un elixir al tinerii tenului.

Datorita proprietatilor sale regeneratorii si tonifiante, laptisorul de matca este folosit ca ingredient in creme, lotiuni, masti pentru tenurile ridate prematuri si pentru tenurile aspre, lipsite de elasticitate.

Laptisorul de matca este foarte folosit in industria cosmeticelor, valoarea acestuia fiind data de compozitia sa chimica atat de compleza si variata. Astfel, pe langa aminoacizii ce ocupa un loc central in procesul de crestere si functionare a organismului, laptisorul de matca mai contine si proteine, zaharuri grasimi, vitamine: A1, B1, B2, B6, C, E, PP si acid pantotenic, fermenti, hormoni, etc.

Pentru a obtine rezultatele cele mai eficiente, recoltarea si conservarea laptisorului de matca trebuie sa fie efectuata in conditii speciale, iar tratamentul extern trebuie sa fie combinat cu cel intern. Un tratament intern complet presupune aproximativ 3 grame de laptisor de matca pe luna si 0,10 grame pe zi, specialistii recomandandu-ne ca acesta sa fie urmat de patru ori pe an.

Laptisorul de matca este obtinut dintr-o secretie a albinelor tinere ce are drept scop hranirea matcii. In cea de a sasea si cea de a 14-a zi a existentei lor, albinele produc aceasta substanta in glandele lor faringiene.

Tenurilor ultraridate le este recomandata o masca obtinuta din amestecul unei fiole de laptisor de matca cu o lingura de ulei de masline si doua linguri de faina de secara.

Pentru a reda stralucirea si elasticitatea tenului, mastile obtinute din amestecul unui galbenus sau albus de ou (se va tine cont de natura tenului: tenului uscat ii este indicat galbenusul de ou, celui gras -albusul de ou) cu laptisor de matca sunt extrem de eficiente. Amestecul obtinut este lasat sa actioneze asupra tenului pentru maxim jumatate de ora dupa care se indeparteaza cu apa calduta. La sfarsit acestei proceduri, pentru un efect sporit de improspatare, tenul se clateste cu apa rece.

Laptisorul natural se poate lua direct de la producatori sau de la magazinele bio specializate. Laptisorul de matca provine de la albine, iar extragerea lui din stup se face printr-un procedeu cu totul special. Numai apicultorii specializati in aceasta tehnica pot sa o faca cel mai corect. Mai trebuie stiut ca un stup de albine nu poate produce mai mult de 500 de grame de laptisor de matca pe an.

Laptisorul de matca este un produs benefic pentru ten, combinatiile care se pot face fiind numeroase si la indemana.

Ai grija de tine!

MASTI DE FATA CU FRUCTE DE SEZON

MASTI COSMETICE CU FRUCTE DE VARA


Fructele care se gasesc acum pe tarabe, ciresele si capsunile sunt deosebite pentru ten, mastile cosmetice ce au la baza aceste fructe ar trebui sa fie la indemana oricui in aceasta perioada.

Ciresele sunt o sursa buna de vitamine si minerale iar folosite in masca pentru fata, fac adevarate miracole tenului. Ciresele revigoreaza tenul si-i readuce stralucirea pierduta. Masca de cirese se aplica pe tenul curat, de doua ori pe saptamana, seara.

Masca obtinuta din pulpa de cirese, preparata acasa, prin zdrobirea cireselor, este una revigoranta pentru tenul sensibil, obosit, imbatranit, tern.

Ciresele sunt o sursa bogata de vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P) si minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf, zinc, cupru, mangan) pentru corpul nostru.

Masca se aplica cu grija pe fata, evitand zona ochilor si a buzelor, se lasa sa actioneze 15 minute, timp in care stam intinse. Dupa scurgerea timpului, se spala fata cu apa minerala.

Aceasta masca se va folosii de doua ori pe saptamana pana cand vremea cireselor trece. Dupa care vom alege un alt fruct de sezon, evitati strugurii rosii, deoarece coloreaza pielea in rosu.

Masti cosmetice pe baza de fructe

Mastile cosmetice preparate in casa au un efect benefic asupra pielii, mai ales daca au ingrediente naturale si proaspete. Se aplica simplu pe fata si se lasa sa actioneze cateva minute. Pentru ca este vara si avem la dispozitie fructe cu proprietati excelente pentru piele, va propunem cateva masti foarte usor de realizat si, in plus, economice.

Ciresele improspateaza tenul uscat si obosit
Ciresele nu sunt doar fructe gustoase, ci au si proprietati cosmetice. O masca din cirese este ideala pentru atenuarea problemelor tenului uscat. Luati o mana de cirese, curatate de samburi, si puneti-le intr-un blender sau mixer. Amestecati pana obtineti o pasta omogena, pe care o intindeti pe fata si decolteu. Lasati sa actioneze 20 de minute, iar apoi clatiti cu apa minerala. Repetati de doua ori pe saptamana si veti observa rezultate spectaculoase.

Capsunile calmeaza iritatiile
Striviti cateva capsuni si amestecati-le cu smantana proaspata. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 15-20 de minute. La final clatiti cu apa calduta. Aceasta masca are capacitatea de a calma iritatiile, de a tonifia tenul si de a inchide porii mariti.

Piersici pentru catifelare
Luati o piersica mare, bine coapta, pasati-o si amestecati-o cu un galbenus de ou. Mixati bine ingredientele, pana obtineti o consistenta omogena. Aplicati pe fata, lasati 20 de minute si clatiti cu apa calduta. Sucul de piersici inchide porii, iar vitaminele din fructe hranesc tenul si ii confera luminozitate. Este o masca recomandata pentru tenul gras si mixt.

Zmeura tonifiaza
Pentru tenul gras preparati o masca din doua linguri cu zmeura, trei-patru linguri cu capsuni zdrobite si o lingura cu iaurt. Amestecati bine, pana obtineti o pasta groasa. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 15 minute. Acest tratament, folosit de doua ori pe saptamana, reda elasticitatea pielii si reduce aspectul uleios al tenului.

Caise antiimbatranire
Caisele sunt bogate in vitamina A. Sunt tonice si hidratante pentru piele si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Se iau patru-cinci caise bine coapte, se descojesc, li se scot samburii, iar pulpa se paseaza. Se amesteca bine cu o lingura cu smantana proaspata, si crema obtinuta se aplica pe fata si pe gat. Dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Ai grija de tine!

ROLUL MIERII IN COSMETICA

CE CALITATII PREZINTA MIEREA DE ALBINE?

Mierea este considerata un ingredient pretios la prepararea unor creme, lotiuni si masti. Rolul nutritiv si terapeutic al mierii este cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Produsele pe baza de miere sunt folosite pentru toate tipurile de ten, atat curativ, cat si profilactic, in special in cazul tenurilor ofilite, obosite, lipsite de suplete, excesiv de uscate si devitalizate.

Folosind ca materie prima vegetala, nectarul floral sau extrafloral, iar ca materie prima animala excrementele unor insecte - purici de plante - ce poarta generic numele de "mana", albinele produc mierea.

Mierea constituite un element natural continand 20% apa, 70-80% un amestesc de glucoza, fructoza, foarte putina zaharoza si cantitati mici de protide. De asemenea, mierea contine vitamine solubile in apa, acizi organici, esente parfumate de flori, unele substante minerale (fier, mangan, siliciu, calciu, potasiu, aluminiu, magneziu, etc). Datorita acestei compozitii, calitatile nutritive ale mierii sunt apreciate ca fiind valoroase.

100 grame de miere contin 335 grame calorii, echivalent cu 42 de oua, 3,7 litrei de lapte, 340 grame unt, 3,7 litri lapte, 1480 grame paine, 5,6 kilograme portocale.

Fiind un produs hipercaloric, o sursa excelenta de energie, mierea se digera usor si se absoarbe repede. Mierea ingerata pe stomacul gol, o lingurita dimineata, pe nemancate, are actiune laxativa. De asemenea, nu este deloc neglijabila actiunea bactricida a mierii, care poate distruge numeroase bacterii patogene pentru om.

Efectele terapeutice ale mierii in diferite actiuni sunt demonstrate stiintific. Si in Romania au inceput sa functioneze clinici speciale pentru apiterapie.

Folosita in amestec cu alte substante, mierea intra in compozitia a numeroase produse cosmetice.

Eficienta produsele apicole cu actiune revitalizatanta si regeneranta este pe deplin relevata de stiinta cosmetica moderna. De mentionat ca mierea este indicata in special pentru tenul uscat devitalizat.

Laptisorul de matca are proprietati deosebite in regenerarea celulelor. Aminoacizii, ce intra in compozitia laptisorului de matca, au un rol important si in procesele de intinerire. Laptisorul de matca se gaseste de achizitonat sub diferite forme.

Tratamentul cu laptisor de matca are avantajul ca echilibreaza functiile epidermei, atat in cazul tenului uscat, cat si al tenului gras.

Laptisorul de matca este foarte bun in tratamentul ridurilor, atenuandu-le. Foarte multe produse de regenerare, creme antirid, lotiuni antirid contin produse apicole.

Produse apicole

Mierea de albine de origine florala
Mierea obtinuta de albine pornind de la nectarul plantelor cu flori
Mierea de mana
Mierea obtinuta de albine pornind de la seva dulce a arborilor
Laptisorul de matca
Veninul de albine

Specialitati pe baza de miere

Miere cu polen si propolis
Miere cu prune uscate
Miere cu nucǎ si propolis
Miere crema cu cafea
Miere crema cu chimen
Miere crema cu scortisoara
Miere cu anason stelat
Miere cu chili
Miere cu alune de padure
Miere cu prune si nuca

Tratamente cosmetice cu miere

Mierea, desertul produs din munca albinelor, este un ingredient pe care pielea il adora. De aceea, este recomandat sa i-l oferi, sub forma de masti, ori de cate ori ai ocazia. Mierea este recomandata in special pielii sensibile si chiar acneice datorita puterii sale de vindecare si cicatrizare, dar si continutului ridicat de agenti antimicrobieni.

Iata o serie de beneficii pe care mierea le aduce pielii:

    Mierea reduce liniile fine si ridurile daca este utilizata pe termen lung;
    Mierea hraneste pielea in profunzime;
    Mierea previne aparitia cosurilor datorita agentilor antimicrobieni continuti;
    Mierea actioneaza ca un antioxidant;
    Mierea lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca imbatranirea prematura;
    Mierea reface pielea deteriorata;
    Mierea calmeaza piele iritata .

Balsam pentru buze

Mierea ajuta buzele crapate sa isi revina ca prin minune. Seara, inainte de culcare, maseaza-ti buzele cu un amestec format dintr-o lingurita de miere si 5 picaturi de ulei de masline. Dupa preferinte poti adauga si o picatura din uleiul esential preferat. Adauga pasta rezultata intr-un recipient pe care sa il utilizezi pentru mai multa vreme.

Masca exfolianta

Daca iti doresti un produs exfoliant 100% natural, incearca masca exfolianta pe baza de miere. Amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de zahar si maseaza tenul cu pasta rezultata prin miscari circulare. Insista in zona T, in special pe nas pentru zaharul va indeparta o parte din punctele negre, in timp ce mierea va cicatriza rapid zona.

Masca de fata pe baza de miere

Masca de fata cu miere hraneste pielea si, daca se foloseste frecvent,  ii mentine tineretea si intarzie aparitia ridurilor.

Masca Cleopatrei
o lingura cu miere
o lingura cu lapte
1 albus

Masca cu albus
miere - o lingura
Glicerina - o lingura
1 albus

Masca din galbenus
miere - o lingura
Glycerina - o lingura
1 galbenus

Masca cu alcool
Miere 100 g
Alcool 25 ml
Apa 25 ml

Masca zinelor
miere 10 g
apa distilata -155 ml
Alcool de 70% - 30 ml
Borax - 4 g
ulei de Bergamota -  3 picaturi
ulei de portocal - 2 picaturi

Pentru maini
Se amesteca o emulsie pentru maini cu 2 linguri cu miere, o lingura de ulei de migdale, parfum.
Masati mainile, se lasa un timp asa, apoi se spala.

Pasta pentru maini
miere 10 g
faina 6 g
apa 4 g

Pentru corp
 Adauga  200-250 g de miere in apa din baie. Daca o faceti o data la 2 saptamani, hraneste pielea foarte bine.

Pentru buzele crapate
miere - 10 g
suc de lamaie - 10 g

Masajul cu miere

Aplicatia minima de miere asigura hidratarea tenului, in plus circulatia sangelui din epiderm este stimulata. In general se aplica mierea prin miscari circulare pana cand se simte o "inclestare" la nivelul pielii, dupa care se va indeparta cu apa calduta.

Masca si balsam pentru par

Mierea in amestec cu zeama de lamaie sau cu lapte/smantana, toate vor avea ca rezultat: stralucirea podoabei capilare. De asemenea, este un inamic al firelor rebele. Aplicand mierea cu o jumatate de lingurita de ulei masline, timp de 30 de minute, parul va fi moale si matasos.

Baia cu miere

Un obicei care devenit "old fashion" este baia cu miere. Insa, acest remediu natural ofera atat un rasfat, cat si hidratare. De regula se adauga miere (cam un sfert de cana) in apa calda.

Acestea ar fi cateva dintre utilizarile acestui produs miraculos care este MIEREA.

Ai grija de tine!  
1001%20Cosmetice